h

Blog

22 november 2017

OPINIESTUK: ONZEKERE (SINTERKLAAS) TIJDEN

Een persoonlijke bespiegeling van Harry Broekhuijs op de "Zwarte Piet discussie"

Lees verder
26 november 2015

Ons Orkest van het Oosten

Het Orkest van het Oosten, ons orkest dus, staat op het punt van omvallen. Hoe is dit zo gekomen en wat nu? Dat zijn toch wel de belangrijkste vragen op dit moment.

Lees verder
5 november 2014

Cogas, Ziggo en Caiway

Vrijdag is de aandeelhoudersvergadering bijeen om het debacle ‘Cogas, Ziggo en Caiway’ te bespreken. Op de agenda staan onder andere de
ongelukkige communicatie. Ik vraag me dan af hoe je een verplichte overstap dan wel goed kunt communiceren. Volgens mij kun je zo’n verkeerde zet onmogelijk goed praten met welke gelikte communicatie campagne dan ook.

Lees verder
3 september 2013

Trajectfinanciering in de Jeugdzorg

In Overijssel wordt de jeugdzorg gefinancierd door de provincie met de trajectfinanciering. Kregen zorgverleners voorheen een vastgesteld bedrag per bed of cliënt, nu krijgen ze het geld pas na een succesvol afgesloten traject. De bedoeling hiervan was goed. Het voorkomt dat kinderen te lang en onnodig binnen de jeugdzorg blijven en het vraagt een andere werkwijze van de medewerker in de jeugdzorg.

Lees verder
3 juli 2013

AKKOORD 'SAMEN WERKT BETER'

Wie de afgelopen maanden de ontwikkelingen ten aanzien van het landelijk gebied volgde, heeft kunnen vaststellen dat er in politiek en samenleving een omslag in het denken gaande is.  Boeren, burgers en buitenlui beseffen steeds meer, dat het actuele gebruik en de gangbare exploitatie van het landelijk gebied geen opties zijn voor de toekomst.

Lees verder
3 juli 2013

perspectiefnota 2013

Bij het beschouwen van de staat van onze provincie moeten we constateren dat we op economisch gebied Overijssel het etiket “zorgelijk” voorbij is en dat we kunnen stellen dat het buitengewoon slecht gaat. De situatie is bijzonder ernstig. Met een werkloosheidscijfer rond de 8 procent doen wij het slechter dan het landelijke gemiddelde.  In Twente is de situatie beduidend erger, en komt de werkloosheid dichter bij 10%. Die is zoals altijd geconcentreerd in de steden maar ook gemeenten waar nauwelijks werkloosheid was zien zich geconfronteerd met groeiende problemen. Dat treft bepaalde groepen erger dan anderen. In Twente is de jeugdwerkloosheid gestegen met 16,5% procent. Dat zijn bijna Zuid-Europese cijfers en wij lopen een serieus risico op een verloren generatie. De regio Zwolle, een van de economische motors van onze provincie –waar het tot voor kort relatief goed ging- heeft een van de sterksts groeiende werkloosheidspercentages van het land.

Lees verder
21 juni 2013

Een Teeventje?

Binnen twee weken tijd is het afbraakplan DJI door Staatssecretaris Teeven omgezet in een iets minder erg plan. Voor ons in Almelo geweldig, immers de Karelskamp mag blijven! Maar voor ons in Overijssel nog steeds een draak van een plan. Door sluiting van Veldzicht en Oldenkotte gaan er nog steeds veel te veel banen verloren. En niet alleen dat, er gaat veel kwaliteit verloren.

Lees verder

U bent hier