h

Nieuws van de afdeling

7 februari 2024

PvdA en SP over excuses Arriva: “goede stap, maar wel te laat”

Foto: SP

Het is goed dat vervoersmaatschappij Arriva excuses maakt voor haar beroerde start bij de overname van het busvervoer in Twente, “maar net als de bussen komt de spijt wel te laat”. Dat schrijven de provinciale fracties van PvdA en SP in een verklaring.

Lees verder
18 oktober 2023

SP stelt vragen over afgesloten wc's Blauwnet

De SP heeft vragen gesteld over het bericht van RTV Oost dat wc's in de treinen van Blauwnet regelmatig niet beschikbaar zijn voor reizigers. Het gaat vooral om de lijnen van Keolis tussen Enschede en Zwolle en Arriva tussen Zwolle en Emmen.

Lees verder
24 juli 2023

Staten verliezen grip op water

NX Filtration mag van de Provinciale Staten grote hoeveelheden grondwater gaan gebruiken. Een motie van de SP om die vergunning te weigeren werd verworpen. Daarmee komt de drinkwatervoorziening in Twente verder onder druk te staan.

Lees verder
19 juli 2023

Nieuwe coalitie: Oude wijn in nieuwe zakken

De nieuwe coalitie van BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en SGP presenteerde 12 juli haar plannen. Het coalitieakkoord “Schouder aan schouder” is praktisch hetzelfde als het vorige akkoord en wordt weinig concreet.

Lees verder
16 mei 2023

Opinie: NX Filtration hoort aan IJsselmeer, niet in Twente!

Waterzuiveraar NX Filtration staat te boek als een belangrijk innovatief bedrijf. Maar de beoogde vestiging in Hengelo roept ook bezwaren op. Het bedrijf zou een te grote aanslag doen op op de voorraad grondwater. Onverantwoord in tijden van droogte , menen critici.

Lees verder
20 april 2023

SP stelt vragen over vergunning NX Filtration

In navolging van de Hengelose SP heeft de Overijsselse SP-fractie schriftelijke vragen gesteld over de voorgenomen vestiging van NX Filtration in Hengelo Zuid. De SP maakt zich net als o.a. waterbedrijf Vitens grote zorgen over het grote gebruik van grondwater door dit bedrijf.

Lees verder

Pagina's

U bent hier