h

verkiezingen 2015

20 mei 2015

Reactie SP op Coalitieakkoord

De Statenvergadering van 20 mei stond vooral in het teken van de presenatie van het coalitieakkoord van CDA, VVD, D66 en CU.

Lees verder
22 maart 2015

De SP zet bij de coalitieonderhandelingen in op een sociaal Overijssel

Na de verkiezingswinst in Overijssel wil de SP deelnemen aan het nieuwe college van Gedeputeerde Staten. Fractievoorzitter William van den Heuvel: “We hebben campagne gevoerd voor een socialer Overijssel. Hiervoor kunnen we het meeste bereiken door deel te nemen aan het bestuur van de provincie. Voorwaarde is wel dat we een sociaal coalitieakkoord kunnen sluiten.

Lees verder
19 maart 2015

SP derde partij van Overijssel!

Foto: SP Enschede

De SP is blij met het vertrouwen dat ze van de kiezers heeft gekregen. Lijsttrekker William van den Heuvel: “Met een groei van 4 naar 5 zetels hebben de kiezers onze jarenlange strijd vanuit de oppositie beloond.

Lees verder
16 maart 2015

SP lanceert actieplan Overijssel asbestdaken vrij

Foto: SP

De Overijsselse SP lanceert vandaag een actieplan voor het aanpakken van asbestdaken die gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. De partij wil de komende jaren een grootschalige inventarisatie van asbestdaken, een informatiecampagne en een subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken en saneren van vervuilde grond.

Lees verder
10 maart 2015

SP verzet zich tegen dreigende sluiting politiebureaus

Foto: SP

De SP maakt zich grote zorgen over het plan van voormalig minister Opstelten om in Overijssel 17 politiebureaus te sluiten en nog eens 5 bureaus om te zetten in kleine steunpunten. Uit een enquête die de SP heeft gehouden onder 305 politieagenten werkzaam in de Eenheid Oost-Nederland blijkt dat 86 % deze sluiting onverantwoord vindt.

Lees verder
9 maart 2015

SP ondersteunt de actie van het Comité Behoud Bus Netwerk Overijssel

Foto: SP

Lijsttrekker William van den Heuvel ondersteunt de actie van het comité Behoud Bus Netwerk Overijssel. Hij deed dit door tijdens de verrassingactie van het Comité een gedicht voor te dragen.

Lees verder

Actie voor behoud buslijnen in Zwolle

Buschauffeurs, vakbondsmensen en SP-aanhangers zijn zondagavond een verrassingsactie begonnen in Salland, regio Zwolle en de Veluwe, om duidelijk te maken dat buslijnen niet mogen verdwijnen. Zie dit artikel van De Stentor

Lees verder
4 maart 2015

SP wil opheldering over rapport asbestdaken

Foto: SP

De statenfractie van de SP wil opheldering over een rapport dat volgens Trouw al een halfjaar geleden in opdracht van de Provincies Overijssel en Gelderland zou zijn verschenen. Uit het rapport blijkt dat asbestdaken in de provincies een onaanvaardbaar gezondheidsrisico vormen. De SP heeft het college hierover schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder
4 maart 2015

SP geeft gastlessen aan jongeren in het speciaal onderwijs

SP-statenlid Gezina van der Ven gaat in het speciaal onderwijs enkele gastlessen geven over provinciale politiek. Ze doet dit in aanvulling op de MBO-tour waarmee de provincie Overijssel jongeren wil informeren over de provinciale politiek.

Lees verder

William van den Heuvel - SP: "Stop met geldverslindende prestigeprojecten"

In de Tubantia: SP-lijsttrekker William van den Heuvel heeft zich de afgelopen twaalf jaar hardgemaakt voor sociaal beleid in de gemeente Hengelo. Nu waagt hij de stap naar de Provinciale Staten om ook op provinciaal niveau zijn sociale hard te laten spreken door zich in te zetten voor leefbaarheid en zich te verzetten tegen geldverspilling.

Lees verder

Pagina's

U bent hier