h

SP verzet zich tegen dreigende sluiting politiebureaus

10 maart 2015

SP verzet zich tegen dreigende sluiting politiebureaus

Foto: SP

De SP maakt zich grote zorgen over het plan van voormalig minister Opstelten om in Overijssel 17 politiebureaus te sluiten en nog eens 5 bureaus om te zetten in kleine steunpunten. Uit een enquête die de SP heeft gehouden onder 305 politieagenten werkzaam in de Eenheid Oost-Nederland blijkt dat 86 % deze sluiting onverantwoord vindt.

De agenten maken zich vooral zorgen over lange aanrijtijden buiten de grote steden: “Zeker in de eenheid Oost, zijn de afstanden erg groot. Het is niet te vergelijken met een eenheid zoals die uit het westen van het land. Wij zijn wel de grootste eenheid, maar worden het meest benadeeld.”
William van den Heuvel, lijsttrekker voor de SP bij de Provinciale Staten verkiezingen: “Steeds meer voorzieningen zoals bibliotheken, pinautomaten, buurthuizen en verzorgingshuizen verdwijnen uit de dorpen. Nu zijn de politieposten aan de beurt. De leefbaarheid in de kleine kernen komt hierdoor steeds meer onder druk te staan. Het is daarom onaanvaardbaar dat de politie zich terugtrekt van het platteland.”
De volgende politiebureaus staan op de nominatie om te worden gesloten:

Haaksbergen
Enschede West
Enschede Noord
Enschede Oost
Glanerbrug
Losser
Denekamp
Tubbergen
Wierden
Vriezenveen
Rijssen
Deventer-Centrum
Zwolle-Oost
Zwolle-Centrum/Zuid
Zwolle-Noord
Dedemsvaart
Hasselt

De volgende bureaus worden omgezet in kleine steunpunten:

Borne
Olst
Dalfsen
Staphorst
Wanneperveen

U bent hier