h

SP geeft gastlessen aan jongeren in het speciaal onderwijs

4 maart 2015

SP geeft gastlessen aan jongeren in het speciaal onderwijs

SP-statenlid Gezina van der Ven gaat in het speciaal onderwijs enkele gastlessen geven over provinciale politiek. Ze doet dit in aanvulling op de MBO-tour waarmee de provincie Overijssel jongeren wil informeren over de provinciale politiek.

De provincie heeft al verschillende programma’s lopen om vooral jongeren bij de provinciale politiek te betrekken. Dit zijn leuke en leerzame initiatieven maar helaas valt het speciaal onderwijs hierbij vaak buiten de boot. Voor Van der Ven was dat de aanleiding om zelf een les in elkaar te zetten die geschikt is voor de hogere groepen van het speciaal onderwijs. Een tweetal Almelose scholen voor speciaal onderwijs zijn op het aanbod ingegaan: VSO De Brug en VSO Het Mozaiek.

SP-statenlid Gezina van der Ven: “In een democratie moet iedereen mee kunnen doen, ook deze jongeren. Zij hebben daarom ook recht op deze informatie. En als ik dat op een leuke manier kan geven dan doe ik dat graag. Ik ben heel blij dat deze scholen mij de gelegenheid willen bieden om gastlessen te geven en daar maak ik dan ook graag gebruik van. Mede met behulp van de website ‘jij en Overijssel’ heb ik een programma in elkaar gezet en samen met de leerlingen hoop ik daar een mooie les van te maken.”

U bent hier