h

zorg en jeugd

5 februari 2014

Geen einde contract Provincie en Bureau Jeugdzorg per 2015

De Statenfractie van de SP stelt vragen naar aanleiding van de uitspraak van de rechter dat de ontbinding van het contract tussen de Provincie en Bureau Jeugdzorg onrechtmatig is.

Lees verder
19 november 2013

SP schrikt van wachtlijst

De SP fractie in de Provinciale Staten van Overijssel is geschrokken door nieuwsberichten over de wachtlijst van Jarabee.
Ineens blijkt dat er een wachtlijst bestaat van maar liefst zeventig jongeren. Onduidelijk is waar deze jongeren op dit moment verblijven.

Lees verder
1 april 2013

Ga mee naar de grote Demonstratie op 6 april in Den Haag

Werknemers in de zorg, laat ze niet vallen!
Op zaterdag 6 april organiseert de Abva Kabo ondersteund door tal van actiegroepen en de SP een grote demonstratie in den Haag tegen het kabinetsplan om 100.000 banen in de thuiszorg te schrappen. Dit plan richt onherstelbare schade aan in de Nederlandse zorg.

Lees verder
28 februari 2013

Ontslagen in de jeugdzorg zijn zorgelijk

De Statenfractie van de SP stelt vragen naar aanleiding van de ontslagen die bij Jarabee vallen. De ontslagen zijn een rechtstreeks gevolg van de bezuinigingen die nu al zijn doorgevoerd. Als de jeugdzorg is overgedragen aan de gemeenten komen er nog nieuwe bezuinigingen van het Rijk overheen.

Lees verder
7 februari 2011

Stuur vrouwen in barensnood niet het bos in!

De provinciale SP wil een interpellatiedebat in de Statenvergadering op woensdag 9 februari over de concentratie van de bevallingen in het Hengelose ziekenhuis. De SP wil van de provincie weten hoe het zit met de hoge babysterfte in Nederland, over de noodzakelijke 24x7-bereikbaarheid bij bevallingen, de garantie van maximaal 15 minuten aanrijtijd en dus basiszorg in de naaste omgeving.

Lees verder
14 januari 2011

Laat Almelo bevallen!

ffia

Met deze oproep voert de SP actie voor behoud van de kraamafdeling in het Almelose streekziekenhuis. De teller is, na de actie in het centrum van Almelo en bij het ziekenhuis, al voorbij de 4000. Uit de on-line handtekeningen blijkt dat er veel mensen uit Nijverdal het niet eens zijn met het besluit van de ZGT.
De SP gaat zaterdag vanaf 10.30 uur (tot ongeveer 12.30 uur) op de markt in Nijverdal handtekeningen verzamelen.

Lees verder
1 oktober 2009

SP solidair met medewerkers Carint Reggeland

Vandaag zijn werknemers van Carint Reggeland tijdens drie bijeenkomsten door de Raad van Bestuur geïnformeerd over hun toekomst. Dit betekent voor 310 medewerkers een aanzegging van ontslag.
De SP is bij alle drie bijeenkomsten geweest om deze werkers in de thuiszorg een hart onder de riem te steken.

Lees verder
30 september 2009

De OR van Aveleijn toont karakter!

De ondernemingsraad van AveleijnSDT heeft karakter getoond door het vertrouwen op te zeggen in de algemeen directeur en in de Raad van Toezicht. Doordat de zowel de directeur als de Raad van Toezicht het beloningssysteem blijven verdedigen is het vertrouwen in brede zin verdwenen.

Lees verder
29 september 2009

Stuur de raad van toezicht naar huis!

Deze morgen is de SP vroeg uit de veren gegaan om pamfletten uit te delen aan de leden van de ondernemingsraad van Aveleijn. De oproep is: STOP DE BONUSSEN EN GEEF DE RAAD VAN TOEZICHT HET NAKIJKEN!
aveleijn_wlWilly Lourenssen deelt uit, het interview moest even wachten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier