h

Ontslagen in de jeugdzorg zijn zorgelijk

28 februari 2013

Ontslagen in de jeugdzorg zijn zorgelijk

De Statenfractie van de SP stelt vragen naar aanleiding van de ontslagen die bij Jarabee vallen. De ontslagen zijn een rechtstreeks gevolg van de bezuinigingen die nu al zijn doorgevoerd. Als de jeugdzorg is overgedragen aan de gemeenten komen er nog nieuwe bezuinigingen van het Rijk overheen.

De SP heeft altijd te horen gekregen dat er een ‘warme overdracht’ zou plaatsvinden en dat het niet ten koste van de zorg zou gaan. De ontslagen die nu vallen bij Jarabee lijken in tegenspraak met die toezegging. Navraag bij een andere grote jeugdzorg verlener, Trias, laat geen trend zien want hier staan geen ontslagen in de planning.

gvdvklll SP-Statenlid Gezina van der Ven: “Het is natuurlijk heel kwalijk dat gekwalificeerde medewerkers op straat komen te staan juist nu er binnen de jeugdzorg veel gaat veranderen. De overgang van de jeugdzorg naar de gemeenten moet goed verlopen en mag niet ten koste van de zorg gaan. De Coalitie noemt dat de warme overdracht, maar hoe warm is de overdracht als dat ontslagen met zich mee brengt doordat er minder geld beschikbaar is. De echte bezuiniging gaat nog komen zodra de gemeenten verantwoordelijk zijn en de ontslagen die al vallen lijken geen goede voorbode. Jeugdzorg is geen luxe maar een middel voor een gezonde toekomst.”

U bent hier