h

SP Overijssel viert Bevrijdingsdag

7 mei 2006

SP Overijssel viert Bevrijdingsdag

Vijf mei. De enige dag dat heel Nederland weer gelooft in een betere wereld, idealisme mag dan weer even. De SP vierde Bevrijdingsdag met een kraampje en door deel te nemen aan een debat op het bevrijdingsfestival Overijssel.

‘Nee mevrouw, de verkiezingen zijn inderdaad net geweest. Maar de SP is altijd actief,’ klonk verschillende malen bij de SP-kraam. Het festival werd dit jaar voor het eerst in het Wezenlandenpark gehouden, achter het provinciehuis in Zwolle. Door de vele podia, kraampjes en zelfs een reuzenrad was er de hele dag een echte festivalsfeer aanwezig. In een grote tent op het hoofdterrein was er naast muziek ook ruimte voor debat.

Het festivalterrein was al vroeg druk.
Het festivalterrein was al vroeg druk.

Het debat werd geleid door Gijs Staverman. Vragen en stellingen werden ingeleid door een filmpje verzorgd door de Anne Frank Stichting. Deze gingen steeds over actuele discussies. Namens de SP debatteerden Marijn Schrijver en Joris de Koning van ROOD Zwolle, jongeren in de SP. Ze moesten onder andere debatteren over de homo-haat in dancehall-video’s en de kwestie rond Lange Frans en de ijsblokjes. Ook het publiek in de tent mocht volop meedoen in het debat.

Joris de Koning (links) namens de SP in debat.
Joris de Koning (links) namens de SP in debat.

Ruim 120.000 mensen bezochten het bevrijdingsfestival Overijssel. Het publiek, jong en oud, stonden keer op keer te juichen en applaudisseren wanneer artiesten hun mening lieten horen over illegale Amerikaanse gevangenissen en een inhumaan uitzettingsbeleid. Het is jammer dat zo’n dag maar eens per jaar is.

U bent hier