h

SP Overijssel viert Roze Zaterdag in Zwolle mee

30 juni 2006

SP Overijssel viert Roze Zaterdag in Zwolle mee

Roze Zaterdag is de Nederlandse variant van het wereldwijde Gay Pride. Ieder jaar wordt Roze Zaterdag in een andere stad gevierd. Zo'n 50.000 mensen bezochten afgelopen zaterdag de Roze Zaterdag in Zwolle, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar in Nijmegen. Het hoogtepunt was de traditionele parade door de binnenstad, waarbij het oorspronkelijke karakter van protest naar de achtergrond werd verdrongen door een uitbundig feestende menigte.

Optocht

De belangstelling voor deelname aan de parade was groot. 34 deelnemende groepen en ruim 600 mensen liepen of reden mee, waaronder SP Zwolle. De SP deed mee met een tiental SP-ers op en rond een 'opgepimpte' bakfiets. Het stalen ros diende als voertuig voor de stapels uit te delen flyers met de boodschap: 'ROOD voor ROZE'. De SP-ers, gestoken in rode shirts met de in roze gedrukte slogan, deelden enthousiast mee in de goede en opvallend gemoedelijke sfeer.

Optocht

Op de achterzijde van de flyer werden de drie kernbegrippen aangehaald uit 'Heel de mens', de kernvisie van de SP. De waarden: menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit liggen ten grondslag aan ieder standpunt van de SP. Roze Zaterdag is de dag bij uitstek om deze basisbegrippen uit te dragen en te laten zien dat ’ROOD voor ROZE’ is.

Optocht

Roze Zaterdag is volgens Frank van Dalen, voorzitter van het landelijke COC meer nodig dan jaren terug. "Nederland anno 2006 is een land waar onze eigen premier in Indonesië roept dat hij tegen het homohuwelijk stemde in plaats van het te verdedigen."

U bent hier