h

SP maakt zich sterk voor gratis openbaar vervoer ouderen

15 september 2006

SP maakt zich sterk voor gratis openbaar vervoer ouderen

Afgelopen donderdag 14 september, ging SP-statenlid Jean Rouwet op RTV Oost in discussie over gratis openbaar vervoer voor ouderen. Voor de zomer diende de SP al een motie in om dit te bereiken. Deze haalde geen meerderheid, waarop in de zomermaanden Overijsselse SP’ers de straat opgingen om handtekeningen te verzamelen.

Ook in Zwolle werden handtekeningen verzameld
Ook in Zwolle werden handtekeningen verzameld

Het idee voor het gratis openbaar vervoer voor ouderen komt van de actie ‘Grijs op reis’ van het ouderenplatform van de SP. Deze stelt voor dat senioren vanaf 65 jaar voor niets in de toch al rijdende bussen en treinen mogen stappen. Daardoor hoeft het in principe geeneens geld te kosten.
De voordelen zijn dat het openbaar vervoer meer gebruikt zal worden, dat kan voorkomen dat niet rendabele lijnen verdwijnen. Het ouderenplatform van de SP haalt zelf ook het argument naar voren dat wanneer zij mobieler zijn, ze meer geld kunnen uitgeven in winkelcentra of in pretparken met kleinkinderen, wat weer goed is voor de economie.

1000 getekende blokjes verwerkt in een trein
Duizend getekende blokjes verwerkt in een trein

In heel Nederland zijn SP’ers de straat opgegaan om handtekeningen te verzamelen. Deze handtekeningen worden gezet op bouwsteentjes van Lego, zodat iedereen symbolisch zijn of haar steentje bijdraagt. Van deze blokjes worden treinen en bussen in elkaar geknutseld, die vervolgens in Den Haag aangeboden zullen worden.
Om mee te doen of deze actie op andere wijze te steunen, kunt u contact opnemen met de SP in uw woonplaats.

U bent hier