h

SP Enschede in de bres voor bibliotheek

31 oktober 2006

SP Enschede in de bres voor bibliotheek

De SP Enschede ondersteunt de handtekeningenactie van de bibliotheek tegen de door het college van B&W voorgestelde bezuinigingen en heeft zaterdag 28 oktober in een paar uur tijd meer dan 200 handtekeningen verzameld. De bibliotheek heeft de afgelopen jaren al fors moeten inleveren en zal, als de gemeenteraad akkoord gaat met de bezuinigingen van 265.000 euro per jaar, gedwongen worden twee filialen te sluiten.

De SP vindt dat de bieb in de wijk moet blijven omdat:

  • de bibliotheek in de wijk onmisbaar is voor ouderen, kinderen en minder validen, voor hen is de afstand naar de binnenstad veel te groot.
  • een groot aantal scholen bij de filialen gebruik maakt van het klassikaal lenen, lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de leerlingen.
  • elk filiaal een internetcafé, diverse nationale en internationale kranten en tijdschriften heeft. Een abonnement of internetverbinding is voor veel mensen onbetaalbaar.
  • filiaal Twekkelerveld 87.280 uitleningen had in 2005 en filiaal het Kompas 86.056.
  • de bibliotheek niet alleen boeken uitleent, maar ook tentoonstellingen, projecten en manifestaties houdt en er computercursussen worden gegeven.
  • Uit de vele positieve reacties op de protestactie blijkt dat dit standpunt op veel steun van de enschedese bevolking kan rekenen.

    Kom ook in actie tegen de bezuinigingen op de bibliotheek!

    Zet uw handtekening op een lijst bij een van de vestigingen van de openbare bibliotheek of protesteer online en vul hier het formulier in. Ook kunt u een mail sturen naar verantwoordelijk wethouder Bleker.

    U bent hier