h

Uitnodiging SP aan provinciale politiek voor filmavond

28 januari 2007

Uitnodiging SP aan provinciale politiek voor filmavond

De opwarming van de aarde en de verandering van het klimaat als gevolg van het broeikaseffect hebben de afgelopen jaren geleid tot verhitte discussies. Het is met name de voormalige vice-president van Amerika, Al Gore, die de problematiek aan de orde heeft gesteld en wereldwijd lezingen heeft gehouden over het broeikaseffect en de klimaatverandering. Over deze kruistocht van Al Gore is door Davis Guggenheim een film gemaakt met als titel An Inconvenient Truth ‘De ongemakkelijke waarheid’. Daarin worden aan de hand van de meest recente, wetenschappelijke inzichten en statistische gegevens de gevolgen van het broeikaseffect in beeld gebracht.

Vanwege het grote belang van dit onderwerp stelt de SP voor om deze film op korte termijn in het provinciehuis (of op een andere locatie) één of zonodig meerdere malen te vertonen voor belangstellende leden van Provinciale Staten, leden van GS, medewerkers van de provincie en andere betrokken organisaties en geïnteresseerde burgers.
De voorstelling van de film zou kunnen worden afgesloten met een forumdiscussie over de betekenis en consequenties voor ons eigen (provinciale) handelen. Met deze werkwijze zijn onlangs zeer positieve ervaringen opgedaan binnen de verschillende gemeenten.

U bent hier