h

‘Nu gratis openbaar vervoer!’

24 februari 2007

‘Nu gratis openbaar vervoer!’

Gratis openbaar vervoer is geen sprookje en het wordt tijd dat we ermee gaan experimenteren in Overijssel. Dat was de boodschap die Düzgün Yildirim de kiezer in verschillende Overijsselse steden wilde duidelijke maken. Samen met drie andere kandidaten reed de lijsttrekker van de SP zaterdag door het westen van de provincie om speciale SP-strippenkaarten uit te delen. Natuurlijk werden ze flink gesteund door de lokale afdelingen.

Nu gratis openbaar vervoer!
De boodschap is luid en duidelijk. Met in het midden lijsttrekker Düzgün Yildirim en nummer 4 op de lijst Frances Leusink

’s Ochtends kwam het ‘gepimpte’ busje met de SP-kandidaten aan in Steenwijk. Daar stonden niet alleen actieve leden klaar om te helpen, maar ook Tweede-Kamerlid Paulus Jansen was al vroeg in de veren om de strippenkaarten en natuurlijk ook de SP-sponzen uit te delen.

De 'gepimpte' bus
De 'gepimpte' bus

Vervolgens vervolgde de rode delegatie haar tour naar Staphorst, waar opvallend positief gereageerd werd op de campagnevoerende SP’ers. In deze gemeente heeft de partij vier leden en bij de landelijke verkiezingen stemden zo’n 500 mensen op de SP. Na een poosje gingen Yildirim en zijn kandidaten weer verder naar Dalfsen, vervolgens Olst, om halverwege de middag in Deventer te arriveren.

Enthousiasme in Steenwijk
Afdeling Steenwijk beschikt over zeer enthousiaste leden

In Deventer was een verkiezingsmarktje aan de gang waar opvallend veel belangstelling voor de SP was. Dit komt wellicht door een recente ‘rel’ in de Hanzestad over het plakken van verkiezingsposters. De SP had namelijk de lege ruimte op een aantal borden volgeplakt met stickers van A6-formaat. De gemeente vond dit blijkbaar niet kunnen en verwijderde al het SP-materiaal van de borden. ‘Afgunst’, volgens lokale SP’ers. Maar de ophef rond de posters heeft uiteindelijk vooral geleid tot nog meer bekendheid voor de ‘NU SP’-posters.

Yildirim in gesprek
Düzgün Yildirim in gesprek

Aan het eind van de middag werd er nog campagnegevoerd in Zwolle. Volgende week trekt er een busje langs verschillende plaatsen in Oost-Overijssel om ook daar de strippenkaarten uit te delen. Heeft u vandaag de strippenkaart gemist of kan u niet wachten tot volgende week? Dan is hij hier te downloaden (PDF).

Onderweg werd er nog een verkiezingsbord beplakt
Onderweg werd er nog een verkiezingsbord beplakt

U bent hier