h

Gedeputeerde Jansen spreekt voor zijn beurt - Eerst debat over fusie Essent en Nuon

24 april 2007

Gedeputeerde Jansen spreekt voor zijn beurt - Eerst debat over fusie Essent en Nuon

Met ongeloof heeft de SP-fractie vernomen dat de Provincie Overijssel in wil gaan stemmen met de voorgenomen fusie tussen Essent en Nuon. Gedeputeerde Jansen is verantwoordelijk voor deze uitspraak en vond het niet nodig vooraf in debat te gaan met de leden van de Provinciale Staten. De SP zal in de vergadering van 26 april hier vragen over stellen en dreigt met een motie van afkeuring.

In een brief aan de overige Statenfracties schrijft Düzgün Yildirim, fractievoorzitter van de SP, het volgende: Mijn fractie is zeer verbaasd over deze ontwikkeling en het namens de Staten ingenomen standpunt van gedeputeerde Jansen. Vooral omdat tot nu toe geen inhoudelijke discussie is gevoerd in de Staten hierover en het nogal de vraag is of de staten in meerderheid voorstander is van de fusie van Essent en Nuon.
Deze gang van zaken typeert mijn fractie als; een gedeputeerde die niet de Staten in zijn geheel vertegenwoordigd, zijn beloften voor het aangaan van een debat niet nakomt en de staten niet volledig informeert.

De SP is zelf een groot tegenstander van de fusie. Zo is te lezen op de website van de SP in Enschede: Een fusie van Essent en Nuon zorgt voor een energiemachtsblok, zorgt voor topmanagers die nog rijker worden dan ze al zijn, zorgt voor bezuinigingen op arbeidskosten en service. Een dergelijk machtsblok zal waarschijnlijk in de toekomst fuseren met buitenlandse bedrijven waardoor de Nederlandse overheid helemaal niets meer in de ‘energie’ te brokkelen heeft. En de klant al helemaal niets meer. Die kan betalen, in de kou zitten en verder zijn mond houden.

Bericht op RTV Oost

U bent hier