h

Dagje Jeugdzorg met Eric Smeenk

1 december 2007

Dagje Jeugdzorg met Eric Smeenk

Ter gelegenheid van de Week van de Jeugdzorg draaide SP Statenlid Eric Smeenk een dagje mee als groepsleider in het Medisch Kinderdagverblijf van de Stichting Trias in Zwolle.

Eric SmeenkNa een hartelijke ontvangst door de locatiemanager en de aan het dagverblijf verbonden gedragswetenschapper ging Smeenk “in de groep” meedraaien. Knutselen, liedjes zingen, fruithapje eten, buiten spelen, brood klaarmaken, het was een stevig dagje voor het Statenlid temidden van de enthousiaste kids. Smeenk sprak tenslotte uitvoerig met de groepsleiding en kwam tot de constatering dat er gelukkig nog veel enthousiaste , zeer betroken werkers in de Jeugdzorg zijn. Hij sprak zijn grote waardering uit voor de motivatie en inzet van de groepswerkers. Aan de orde in deze gesprekken kwamen ondermeer de salarissen, de personeelsbezetting op de groepen en het inzetten van HBO opgeleiden op MBO functies. Smeenk beloofde namens de SP deze zaken nader te bekijken ,mede in overleg met de woordvoerder Jeugdzorg uit de Tweede Kamer.

U bent hier