h

Geen natuur in de uitverkoop in de Hof van Twente

10 januari 2008

Geen natuur in de uitverkoop in de Hof van Twente

Kom ook zondagmiddag 13 januari naar de Herikerberg.
De Vereniging Verontruste Burgers, die zich al jaren verzet tegen de plannen voor de aanleg een bungalowpark met golfbaan in het natuurgebied nabij de Herikerberg, heeft voor a.s. zondag 13 januari een ‘landrooftocht’ georganiseerd om belangstellenden ter plekke te laten kennismaken met dit mooie gebied.

Ook de SP is geen voorstander van de plannen voor een bungalowpark met golfbaan in dit mooie overgangsgebied van open landschap naar de beboste heuvels van de Herikerberg.
De SP heeft zich nadrukkelijk uitgesproken voor behoud van dit mooie natuurgebied, omdat het een belangrijke verbinding vormt tussen verschillende delen van de provinciale Ecologische Hoofdstructuur.

Ook is er niet gekeken naar alternatieve locaties. Bovendien is de behoefte aan een dergelijk omvangrijk park niet deugdelijk aangetoond.
Daarom heeft de SP destijds opgeroepen tot de actie Stop de Ballen en onder dat motto enkele duizenden handtekeningen verzameld van inwoners van de Hof ter ondersteuning van het protest tegen deze plannen.

Vindt ook u het van belang dat dit stuk natuurgebied behouden blijft voor de Hof van Twente, laat dat blijken door mee te doen aan de wandeltocht die op zondagmiddag 13 januari wordt gehouden.

De wandeling begint om 14.00 uur.
Informatie en ontvangst bij zuivelboerderij Effing
Stokkummervlierweg 6-8, 7475 PK Markelo

U bent hier