h

SP bepleit verplichte inventarisatie en sanering van gebouwen met asbest

14 januari 2008

SP bepleit verplichte inventarisatie en sanering van gebouwen met asbest

De provinciale statenfractie van de SP zal in de statenvergadering van woensdag 23 januari tijdens het vragenuur vragen stellen aan het College van GS naar aanleiding van het vrijkomen van asbest bij de brand afgelopen weekend in Vroomshoop.

Hengelo, 14 januari 2008

Aan de voorzitter van Provinciale Staten,

Onderwerp: het vrijkomen van asbest bij brand in Vroomshoop (ex artikel 34 RvO vragenuur)

Geachte voorzitter,

Naar aanleiding van de brand in Vroomshoop in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari, waarbij grote hoeveelheden asbest zijn vrijgekomen, zal de SP-fractie in de eerstvolgende vergadering van Provinciale Staten van woensdag 23 januari mondelinge vragen stellen aan het College van Gedeputeerde Staten.

Met de regelmaat van de klok worden bij branden omwonenden geconfronteerd met vrijkomend asbest met alle gevolgen van dien.

De vraag is hoe deze risico’s voor de volksgezondheid in de toekomst kunnen worden voorkomen.

De SP is van oordeel dat er een verplichte inventarisatie moet komen van alle gebouwen waarin asbest voorkomt en dat vervolgens daaraan gekoppeld saneringsplannen moet worden opgesteld waarin de prioriteiten en termijnen voor sanering worden aangegeven.

Daarom zal de SP-fractie de volgende vragen stellen aan het College van GS.

  • Is het College met ons van mening, dat er een verplichte inventarisatie moet komen van alle gebouwen waarin asbest voorkomt?
  • Is het College met ons van mening dat daaraan gekoppeld saneringsplannen moeten worden opgesteld waarin prioriteiten en termijnen voor sanering worden aangegeven?
  • Is het College bereid om samen met andere provincies deze verplichte inventarisatie met daaraan verbonden saneringsplannen aan de orde te stellen bij de rijksoverheid?
  • Namens de SP fractie,

    Jean Rouwet

    Woordvoerder Ruimte, Water en Duurzaamheid

    U bent hier