h

AGNES KANT IN HENGELO OVER DE SITUATIE IN DE THUISZORG

6 april 2008

AGNES KANT IN HENGELO OVER DE SITUATIE IN DE THUISZORG

Op maandagavond 7 april is SP Kamerlid Agnes Kant te gast op een openbare discussieavond over de zorgwekkende situatie in de thuiszorg. De avond vindt plaats in Eden Star Hotel, BP Hofstedestraat 50 in Hengelo. De avond begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) en de toegang is gratis.

Vanwege de invoering van de marktwerking en de nieuwe rol van de gemeenten bij de uitvoering krijgen veel mensen niet meer hun vertrouwde thuiszorg. Daarnaast zijn er tekorten aan personeel, terwijl een deel van hen met ontslag wordt bedreigd.

Over deze en meer zaken gaat Agnes Kant in gesprek met mensen die thuiszorg ontvangen en thuiszorgwerkers van Carint.

Emeritus Prof. Geert Braam uit Borne zal een column verzorgen over de zorg voor oudere mensen.

SP fractievoorzitter Mariska ten Heuw zal de problematische situatie in Hengelo toelichten. Ook zal wethouder Otten, verantwoordelijk voor de uitvoering van de thuiszorg in Hengelo uitleg geven. Ook met Jan Meijer, directeur regio Hengelo CARINT zal gesproken worden.

U bent hier