h

Zorg SP over opslag chloorvaten nabij school en woonwijk

2 september 2008

Zorg SP over opslag chloorvaten nabij school en woonwijk

De fractie van Socialistische Partij Steenwijkerland trekt voor de raadsvergadering op dinsdagavond 2 september (aanvang 19.30 uur) bij het college van burgemeester en wethouders aan de bel over de commotie, die afgelopen woensdag ontstond over twee chloorvaten welke de dag ervoor waren opgeslagen in de opslagloods van Defensie aan de Dennenallee in Steenwijk. Toen bleek dat de vaten waren uitgezet.

‘Hulpdiensten gingen in hoogste spoed naar de plek des onheil waar deze vaten waren opgeslagen‘, aldus de SP. Wat de fractie echter nog de meeste zorgen baart is dat de loods naast de Ambelt school en tegenover de woonwijk Paddenpoel ligt. ‘Er bestaat onduidelijkheid over de grootte/inhoud van deze vaten en of hier vaker gevaarlijke stoffen worden opgeslagen.‘
De SP wil nu dan ook van het college weten of het op de hoogte van de inhoud van deze opslagloods was en of het gebruikelijk is dat deze wordt gebruikt voor opslag van gevaarlijke stoffen. Namens de fractie wil Petra van Rosmalen ook weten of het college inzicht heeft in wat in de loods opgeslagen ligt en hoe groot de vaten waren. ‘Of is dit enkel een defensie-aangelegenheid?

U bent hier