h

SP maakt zich sterk voor Beeldende kunst en Vormgeving

29 oktober 2008

SP maakt zich sterk voor Beeldende kunst en Vormgeving

Afbraak BKV in Overijssel?

Ondanks dat provincies in Nederland rijk zijn en overschotten hebben van miljoenen, wordt er in de provincie Overijssel te weinig geld beschikbaar gesteld voor beeldende kunst en vormgeving (BKV). Kunstorganisaties spelen een essentiële rol in de uitvoering van de nota Samen en Overijssel 2009-2012. Om de ambities uit deze nota waar te kunnen maken moeten zij voldoende ondersteuning krijgen.
De provincie Overijssel heeft ervoor gekozen vanaf 2009 alleen kunst en cultuur in drie grote steden in onze provincie te ondersteunen. Omdat de kleine gemeenten ook geen steun meer krijgen van het Rijk, zullen waarschijnlijk veel kunstorganisaties op houden te bestaan. De SP vindt een goed cultuur klimaat met optimale voorzieningen, ook in de kleine gemeenten, erg belangrijk.
Tijdens de behandeling van de begroting 2009 heeft de SP een amendement ingediend voor het in stand houden van essentiële BKV organisaties in de Provincie. De SP zal zich de volgende drie jaar blijven inzetten voor de kunst- en cultuursector in Overijssel.

U bent hier