h

Woningbouw in de IJsseldelta Zuid ongewenst en onnodig

4 november 2008

Woningbouw in de IJsseldelta Zuid ongewenst en onnodig

Vanwege het grote maatschappelijk belang van bescherming tegen hoogwater heeft de SP fractie in de Staten ingestemd met de aanleg van een zijarm (bypass) van de IJssel bij Kampen. In het spoor van de realisering van de Hanzelijn en andere infrastructurele werken, zoals de verbreding van de N50 en opwaardering van de N307. En dit alles gepaard met versterking van natuur en landbouw in het gebied.

Maar zoals al eerder aangegeven kan de SP niet instemmen met de plannen voor woningbouw in ditzelfde gebied, omdat dit een onaanvaardbare ingreep zou gaan betekenen in de landschappelijke en cultuurhistorische waarden van dit deel van de IJsseldelta en met name de aantasting van de Zwartendijk.

En daarvoor is voor de SP onvoldoende zwaarwegend maatschappelijk belang aangevoerd, mede omdat er binnen de stad Kampen voldoende alternatieve locaties voor woningbouw aanwezig zijn.
Een amendement van de SP om woningbouw in de IJsseldelta Zuid uit te sluiten kreeg helaas geen meerderheid in de Statenvergadering van 29 oktober j.l.

Al eerder hebben de inwoners van Kampen zich massaal uitgesproken tegen de verdere aantasting van het groene gebied. Meer dan 9000 handtekeningen werden verzameld door de Werkgroep Zwartendijk tegen woningbouw in het gebied.
Zie: de website van de Stichting Werkgroep Zwartendijk.

U bent hier