h

Oproep tot Manifestatie Tegen Afbraak Thuiszorg

2 december 2008

Oproep tot Manifestatie Tegen Afbraak Thuiszorg

SP organiseert busvervoer naar manifestatie op 17 december in den Haag

Samen met het comité Zorg Geen Markt organiseert de SP in Overijssel busvervoer naar de grote manifestatie voor de Tweede Kamer in Den Haag.
De Kamer debatteert 17 december over de gevolgen van de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).
Het Comité Zorg Geen Markt organiseert op die dag een grote manifestatie tegen de afbraak en uitverkoop van de thuiszorg. Uiteraard is de SP daarbij aanwezig. Ook in Overijssel wordt busvervoer georganiseerd. Iedereen kan voor 5 euro mee naar de manifestatie. Met name werkers in de zorg en mantelzorgers worden opgeroepen deel te nemen en met de bus naar den Haag te trekken.

MET DE BUS VANUIT TWENTE
vertrek vanaf de opstapplaats bij de NS stations:
9.00 uur Enschede
9.15 uur Hengelo
9.35 uur Almelo
kosten € 5,-
Opgave: hengelo@sp.nl of tel: 074-2421042

MET DE BUS VANUIT ZWOLLE
De bus zal stoppen in de volgende plaatsen: Zwolle - Raalte - Deventer - Apeldoorn - Amersfoort

Wilt u mee? Stuur dan een mailtje naar zwolle@sp.nl of bel naar 06 190 290 21

Er zijn door de Wmo steeds meer problemen in de huishoudelijke zorg. Mensen krijgen geen hulp of staan op wachtlijsten door het gebrek aan personeel en de mensen die werkzaam zijn in de huishoudelijke zorg worden massaal voor het blok gezet. Ze moeten salaris inleveren of ze worden werkloos zonder uitkering. Gemeenten kunnen niet goed overweg met het toegewezen budget. Thuiszorginstellingen weigeren nog langer huishoudelijke zorg te geven en stoppen hun activiteiten. Schoonmaakbedrijven worden actief in de huishoudelijke zorg via de Wmo.
Reden genoeg om een krachtig protest te laten horen voorafgaand aan het debat met de verantwoordelijke staatsecretaris Bussemaker. De SP roept iedereen op om op 17 december naar Den Haag te komen en op het Plein te protesteren tegen de huidige gang van zaken

U bent hier