h

Het zwartepad, de zwarte stort?

8 augustus 2009

Het zwartepad, de zwarte stort?

Het Milieu Alarm Team (MAT) van de SP kreeg donderdag een melding van vervuilde grond bij een viaduct in aanbouw in het Overijsselse Ommen. Een medewerker van het MAT en Statenlid Willy Lourenssen en Jean Rouwet gingen ter plaatse kijken en vonden gisteren onder meer landbouwgif, ampullen morfine, afval met het logo 'radioactief' erop en schietpatronen voor betonspijkers.

munitie

Het terrein, waar de afgelopen tijd ook kinderen speelden, werd op hun aandringen afgezet door de gealarmeerde brandweer en politie. Tweede Kamerlid Remi Poppe wil van milieuminister Cramer weten hoe deze dump mogelijk is, ondanks haar bodembeleid.

spuit

Locoburgemeester Daan Geurs riep gisteren het beleidsteam van de gemeente bijeen, met daarin politie, brandweer, GGD en aannemer Heijmans. Maandag wordt een onderzoek gestart naar de herkomst van het materiaal en de mogelijke gezondheidsrisico's. Omwonenden zijn inmiddels gewaarschuwd. De vervuilde grond was bestemd voor de aanleg van de verlenging van de N36.

brandmelder

Poppe wil dat het werk aan de weg wordt stilgelegd tot het afval is opgeruimd. De SP zal komende dagen goed in de gaten houden dat het terrein afgesloten blijft en dat er ook daadwerkelijk wordt opgetreden.

accu

U bent hier