h

Busvervoer naar Syntus

18 november 2009

Busvervoer naar Syntus

De Europese aanbesteding heeft er toe geleid dat Syntus de nieuwe vervoerder in Midden-Overijssel wordt. In de komende zes weken kan er nog bezwaar gemaakt worden. De SP maakt zich zorgen over de overname van het personeel. Daarom heeft de SP daar tijdens de statenvergadering aandacht voor gevraagd.

De Gedeputeerde heeft aangegeven dat het personeel overgenomen moet worden zonder dat hun rechtspositie wordt aangetast. Het personeel komt wel bij een ander bedrijf te werken en daar gelden weer andere regels, daar kan niets aan veranderd worden.

buszwolle
De mensen stappen nu nog bij Connexxion in.

De aanbestedingsgekte is de SP een doorn in het oog. De aanbestedingen bij het stads- en streekvervoer leveren veel werk op voor kantoorpersoneel, maar verslechteren de situatie voor de passagiers. Op onderhoud, service en bediening wordt vaak als eerste bezuinigd. Daarom willen we af van deze (verplichte) aanbestedingen. De SP zet zich al jaren in voor een beter openbaar vervoer daar tegenover staat dat er is de afgelopen jaren vele te weinig geïnvesteerd in het openbaar vervoer (OV). De SP start met gratis OV voor mensen ouder dan 65 en jonger dan 12 jaar. De overige tarieven van het OV kunnen omlaag, de kwaliteit van het OV moet omhoog. Bijvoorbeeld door meer reisinformatie door GPS systemen, internetverbindingen in de trein, infoschermen met nieuwsflash, technisch innovatie aan het spoor en snellere verbindingen. Het openbaar vervoer in dunbevolkte gebieden moet in stand worden gehouden. Nu worden veel onrendabele lijnen bezuinigd [gelukkig wordt dit vaak door de buurtbus opgevangen]. Er moeten minimale normen komen voor de afstand van elk huis tot de dichtstbijzijnde OV-halte.

U bent hier