h

Poolexpeditie Nijverdal-West

9 januari 2010

Poolexpeditie Nijverdal-West

overstap

Op een koude vrijdagmorgen zijn Statenlid Willy Lourenssen (SP) en Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (CDA) in Heino op de trein gestapt om de tijdelijke trein- en busverbinding richting Twente te ondergaan. Deze sloten goed op elkaar aan. Wel was er overleg nodig met de buschauffeur omdat de tekst op de bus aangaf dat deze naar Rijssen zou gaan, gelukkig reed deze eerst langs station Nijverdal.

De reis duurt zo een half uur langer. De SP zou graag zien dat dit terug wordt gebracht naar 15 minuten. Dit kan door de trein uit Zwolle en van Nijverdal-West een kwartier te verzetten. Groot voordeel is dat er dan een betere aansluiting in Zwolle onstaat.

skihut

De 65 treden omhoog om van het perron Nijverdal-West bij de pendelbus naar station Nijverdal te komen is voor mindervaliden ondoenlijk; de gladheid bij winters weer zelfs levensgevaarlijk.
Hier moet een roltrap of traplift komen om gedurende drie jaar deze letterlijke hindernis te kunnen nemen.

De gemeente Hellendoorn, wethouder Paalman, zal in de actie moeten komen om van het slechte imago van de stationvoorzieningen af te komen.

"Op station Nijverdal-West is het duidelijk waar de pendelbus staat maar de informatievoorziening bij aankomst met de trein uit Twente op station Nijverdal is ronduit slecht, als je vanaf het perron komt, weet je absoluut niet waar je heen moet. Zonder te vragen kom je niet verder!" Aldus Willy Lourenssen.

nijverdal-west station Nijverdal-West, vroeg in de ochtend.

U bent hier