h

Coalitieakkoord 2010: PvdA terug in de coalitie en weer voor een luchthaven

10 februari 2010

Coalitieakkoord 2010: PvdA terug in de coalitie en weer voor een luchthaven

luchthaven

Wie in december mocht hebben gedacht dat de PvdA zich tegen een luchthaven had uitgesproken toen zij stemden tegen het door GS voorgestelde plan B mét luchthaven is inmiddels van een koude kerstmis thuisgekomen. Want nadat CDA en VVD hun vertrouwen hadden opgezegd in de coalitiepartner werd vervolgens oud commissaris Hendriks van stal gehaald om de ontstane breuk te lijmen. En nu ligt er dan een coalitieakkoord dat geen barst meer laat zien van het alternatieve plan zónder luchthaven.

De PvdA heeft met dit coalitieakkoord het alternatieve plan zonder luchthaven volledig laten vallen en gekozen voor een aangepast plan mét luchthaven. Deze aanpassingen zijn: de ontkoppeling van de gebiedsontwikkeling van de luchthavenontwikkeling, geen grootschalige leisure als onderdeel van de gebiedsontwikkeling, oplossing van de onduidelijkheid over de cijfers over het passagierspotentieel en een geluidscontour van niet meer dan 8 km2. Door deze aanpassingen zal het nog moeilijker worden een exploitant te vinden, vandaar dat er maar liefst vijf jaren de tijd voor genomen wordt.

jr rechtsJean Rouwet: "Waarom nog langer doorgaan op een heilloze weg. Waarom weer vijf jaar verloren laten gaan in het zoeken naar een onvindbare exploitant. Voor de SP was en is nu nog meer duidelijk, dat een luchthaven in het groene hart van Twente niet alleen ongewenst en onnodig is, maar ook volkomen onhaalbaar. Wij blijven pleiten voor een gebiedsontwikkeling volgens een alternatief plan zonder luchthaven, dat ontwikkeld wordt samen met de omliggende gemeenten aan zowel Nederlandse als Duitse zijde van de grens, waarbij samenwerking wordt gezocht met de luchthaven Münster-Osnabrück."

U bent hier