h

Het Zwartepad... de zwarte handel?

25 maart 2010

Het Zwartepad... de zwarte handel?

zwp-naald

"Het wordt tijd dat de overheid de teugels weer in handen neemt. Voor de tweede keer in een jaar is er iets niet in orde met de grond rond het Zwartepad. Eerst illegale stort door derden en nu het dumpen van ongecertificeerde grond, wat volgt er? Gelukkig heeft de toezichthouder het geconstateerd maar de bouwstof ligt er wel. Door de actie van afgelopen zomer is de controle nu een stuk beter." Aldus Willy Lourenssen.

Afgelopen zomer is het Milieu Alarm team van de SP in actie gekomen bij een illegale stort op het Zwartepad. Ter plaatse vonden ze onder meer medicijnen, morfine, injectienaalden, al jaren verboden landbouwgif, auto-onderdelen, verfresten, batterijen en accu’s, asbestgelijkende materialen, radioactieve rookmelders en patronen. Een illegale dump door derden, aldus Gedeputeerde Ranter. Het Onderzoek loopt nog door de gemeente Ommen.

Nu blijkt dat er later ongecertificeerde grond gestort is door een bedrijf uit Almelo. De toezhouder heeft dit opgemerkt en de grond gekenmerkt als bouwstof ipv -grond. VROM onderschrijft dit. De bouwstof ligt er nu, het bedrijf is 'last onder dwangsom' opgelegd door de Provincie. Het OM is aan zet in samenwerking met de gemeente Ommen.

U bent hier