h

Alweer stroomstoring in Haaksbergen...

13 november 2010

Alweer stroomstoring in Haaksbergen...

De SP-fractie wil van GS weten wat de oorzaak is van de stroomstoringen, wat de rol is van de stroomleverancier Enexis en wat de provincie gaat doen om de stroomstoringen in Haaksbergen een halt toe te roepen. De provincie Overijssel is grootaandeelhouder van Enexis en die positie moet de provincie gebruiken worden om Enexis aan te spreken op meer leveringszekerheid van stroom in Haaksbergen e.o.
Tot slot wordt het na de zoveelste storing eens tijd om de gedupeerde inwoners van Haaksbergen schadeloos te stellen voor de geleden materiële en immateriële schade.

vragen:

Is het College bekend met (alweer) de tweede stroomstoring binnen een week in Haaksbergen e.o.?
Is het College bekend met de oorzaak/oorzaken hiervan? Zo neen waarom niet.
Is het College het met de SP eens dat netwerkbeheerder Enexis operationeel verantwoordelijk is voor de stroomvoorziening aldaar?
Is het College het met de SP eens dat Enexis (en haar rechtsvoorgangers) er maar niet in slagen Haaksbergen op een betrouwbare wijze van stroom te voorzien? Zo neen waarom niet.
Deelt het College onze mening dat de leveringszekerheid door Enexis, zeker in Haaksbergen e.o., tot een onaanvaardbaar minimum is gedaald? Zo neen, waarom niet.
Is de provincie Overijssel bereid samen met de gemeente Haaksbergen, beide als aandeelhouder van Enexis, hun invloed aan te wenden bij de directie van Enexis om deze herhaaldelijke stroomstoringen te doen stoppen? Zo neen waarom niet.
Zo ja, welke stappen hebt u in het verleden al ondernomen richting Enexis of bent u nu (opnieuw) van plan te nemen met betrekking tot deze stroomstoringen?
Wanneer denkt u te kunnen garanderen dat Haaksbergen niet vaker geconfronteerd wordt met dergelijke stroomstoringen dan gemiddeld in Nederland het geval is?
Wanneer gaat u de inwoners van Haaksbergen verzekeren dat de frequente stroomstoringen tot het verleden behoren?
Welke stappen gaat u zetten om de bereiken dat de getroffenen in Haaksbergen e.o. een schadevergoeding gaan ontvangen voor de ondervonden materiële en immateriële schade en wanneer?

Toelichting:
Gezien de ernst van de situatie, die tot veel onzekerheid leidt bij de inwoners van Haaksbergen, verzoeken wij u uiterlijk in de commissievergadering EMB van maandag 17 november a.s. met een eerste reactie te komen.

U bent hier