h

SP ondersteunt actie "coalitie voor Natuur en Landschap"

30 december 2010

SP ondersteunt actie "coalitie voor Natuur en Landschap"

posternatuur

De SP in Overijssel ondersteunt de hartenkreet van de coalitie van Natuurorganisaties die op zondag 2 januari actie voeren tegen de bezuinigingen op natuur. Met actieposters/flyers zal de SP, aangevoerd door Statenlijsttrekker Frank Futselaar om 14.00 uur de acties bij het publiek onder de aandacht brengen bij het bezoekerscentrum De Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.

De SP voert op de posters de leus: 'Natuur te Duur? Kortzichtig bestuur!'
ffllklFrank Futselaar hierover: "In de afgelopen tijd is er met veel inzet geknokt voor de zogenaamde Ecologische Hoofdstructuur, waarbij vitale verbindingen tussen natuurgebieden tot stand zouden moeten komen en beschermd moeten worden. Door de ongerichte bezuinigingen wordt dit door Rutte en Bleker om zeep geholpen. Hiermee wordt beleid voor duurzame natuurbescherming de nek omgedraaid. Natuur wordt hiermee een heel schaars goed, waar de natuurliefhebber straks toegangskaartjes voor moet gaan kopen. Dat willen we kost wat kost in Overijssel voorkomen."

U bent hier