h

Vijftig tegenstanders van de luchthaven trotseren de kou in protest

1 december 2010

Vijftig tegenstanders van de luchthaven trotseren de kou in protest

vtgg
Luchthaven gestremd door tegenstanders

Met een temperatuur van min 6 (volgens meteorologen een gevoelstemperatuur van min 16) stonden tientallen tegenstanders van de ontwikkeling van luchthaven Twente bij de poort van het vliegveld. Daar stonden lange rijen auto''s met genodigden en hoogwaardigheidsbekleders te wachten voor de strenge controle bij de poort. Zij waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de grondoverdracht van het ministerie van Defensie naar de gemeente Enschede en de provincie. Voor een smalle politieke meerderheid in die gemeente en de staten betekent het de start van de ontwikkeling van een commerciële luchthaven Twente.

cwbt
SP Statenlid Colin Wilkinson (rechts) zij aan zij met andere tegenstanders van luchthaven Twente

Onder de betogers ook SP Statenleden Jean Rouwet uit Hengelo en Colin Wilkinson uit Enschede. Samen met andere SP ers uit Twente en vertegenwoordigers van diverse natuur- en milieuorganisaties, omwonendenorganisaties en andere politieke partijen hielden ze protestborden omhoog en deelden actieflyers aan de wachtende automobilisten uit.
Arriverende bezoekers en genodigden werden zo geïnformeerd over de gevaren en nadelen van de voorliggende plannen om de voormalige luchtmachtbasis om te toveren tot een burgerluchthaven met eventueel incidenteel militair medegebruik. Om een luchthaven mogelijk te maken wordt een groot stuk natuur, o.a. een deel van het Lonnekermeer, opgeofferd om plaats te maken voor nieuwe infrastructuur, een parkeer- en bedrijventerrein en leisure-activiteiten.
Onafhankelijke deskundigen en wetenschappers waarschuwen voor een groot financieel fiasco. Minder dan 60 kilometer verderop ligt immers Flughafen Münster Osnabrück.

U bent hier