h

Investeren met Gemeenten (ImG)

31 maart 2011

Investeren met Gemeenten (ImG)

De laatste tijd bereiken de SP vanuit verschillende gemeenten signalen dat nu al bekend is dat voor een aantal projecten van ImG de deadline van 1 januari 2012 niet gehaald zal gaan worden. Om te voorkomen dat wij aan het eind van het jaar voor onverwachte onaangename verassingen worden gesteld hecht de SP-fractie eraan tijdig zicht te krijgen op de voortgang en de visie van het college hierop. Daarom zijn de volgende vragen gesteld:

Ontvangt het College evenals de SP verschillende signalen dat bij een aantal van de projecten, waarbij in het kader van Investeren met Gemeenten (ImG) de provincie en gemeenten gezamenlijk geld inleggen voor gemeentelijke projecten, de deadline van 1 januari 2012 niet gehaald gaat worden?

Vinden er voortgangsgesprekken plaats met de gemeente (ambtelijk en bestuurlijk)? Zo ja, wat is hieruit de algemene teneur?

Kan het college een overzicht geven van projecten in het kader van IMG waarbij de huidige verwachting is dat de deadline uit de afspraken niet gaat worden gehaald en dit PS toesturen? Om hoeveel procent van het totale aantal projecten gaat het?

Wat is de lijn die het College aanneemt met betrekking tot projecten waarbij de deadline niet wordt gehaald? Gaat u uit van een algemene regel voor alle betrokken gemeenten (bv “afspraak is afspraak” of juist een soepele lijn) of wilt u per gemeente specifieke afspraken maken. Is hierbij het verlengen van termijnen op optie?

Vinden er op dit moment gesprekken plaats om de termijnen te verzetten? Vinden er op dit moment gesprekken plaats om alsnog andere projecten in te brengen?

U bent hier