h

Teleurstellende uitkomst coalitiedebat

11 maart 2011

Teleurstellende uitkomst coalitiedebat

De fractie van de SP in de staten van Overijssel is teleurgesteld over de uitkomsten van het debat over de verkiezingsuitslag en mogelijke coalitievorming in de vergadering van afgelopen donderdag. Hierbij werd aan de informateur opdracht gegeven om onderzoek te doen naar coalities van CDA-VVD-PVV-SGP, CDA-VVD-SGP-CU en CDA-VVD-PvdA. Deze coalities zijn volgens de SP niet wat Overijssel nodig heeft. Een voorstel van de SP om te onderzoeken of een coalitie van CDA, PvdA en SP mogelijk was haalde geen meerderheid in de staten.

ffllklFractievoorzitter Frank Futselaar: “De twee coalitievoorstellen 'over rechts' betekenen weinig goeds voor onze provincie: meer asfalt, minder natuur en alle ruimte voor megastallen. En op een voortzetting van de huidige coalitie met alle interne ruzies zit volgens mij ook niemand te wachten.”
Een voorstel van de SP om te onderzoeken of een coalitie van CDA, PvdA en SP mogelijk was haalde geen meerderheid in de staten. Futselaar: “Jammer dat het CDA niet bereid was naar links te kijken voor een coalitie. Dat was beter geweest voor de provincie én voor het CDA, daar ben ik van overtuigd. Winst is wel dat de PvdA ons voorstel steunde. Dat biedt aanknopingspunten voor verdere samenwerking in de toekomst”.
Het lijkt erop dat de SP weer in de oppositie zal belanden. Met vier prima statenleden die enthousiast aan het werk gaat zullen wij ervoor zorgen dat het sociale geluid in Overijssel goed hoorbaar blijft, ook als er een rechtse wind gaat waaien.

U bent hier