h

niet bezuinigen op Sensoor

12 juli 2011

niet bezuinigen op Sensoor

De Overijsselse SP fractie is van mening dat bezuinigen op Sensoor Oost Nederland ten koste gaat van het welzijn van velen in Overijssel. Sensoor, een telefonische 24-uurs hulpdienst, is het afgelopen jaar 66.000 keer gebeld. De hulpdienst heeft mensen, die in de put zitten, een duw in de goede richting kunnen geven. Door de aangekondigde bezuiniging zal Sensoor de stekker eruit moeten trekken en daarmee niet meer een luisterend oor kunnen zijn voor Overijsselse burgers met problemen. Een voor de provincie kleine bezuiniging brengt met zich mee dat mensen met problemen geen hulp meer kan worden geboden, iets dat op termijn wel eens grotere maatschappelijke kosten met zich mee zou kunnen brengen. Een erg onverstandig en asociaal besluit.

De SP zal een motie indienen tijdens de behandeling van de perspectief nota van aanstaande woensdag om Sensoor Oost Nederland te ontzien bij de bezuinigingen.

gvdvklll SP-Statenlid Gezina van der Ven: “In 1 jaar ruim 66.000 oproepen beantwoorden, bijna geheel door vrijwilligers, is belangrijk en indrukwekkend en ik wil dat graag in stand houden. Sensoor richt zich ook heel goed op speciale doelgroepen, zo hebben afgelopen jaar ruim 1600 agrariërs gebeld omdat de eenzaamheid en de zorgen ook in deze sector groot zijn. Als Sensoor zou wegvallen en al die mensen bot vangen, dan zijn de gevolgen niet te overzien. De aantallen spreken voor zich, er is een grote behoefte aan de diensten van Sensoor, daar mag best een subsidie tegenover staan.”

U bent hier