h

Eindelijk staat het burgerinitiatief op de agenda

12 oktober 2011

Eindelijk staat het burgerinitiatief op de agenda

vrgraffiti
De statenfractie van de SP in Overijssel is blij dat eindelijk het burgerinitiatief van de stichting VROM? fatsoenlijk op de agenda van de staten komt. Nadat zelfs de rechter zich erover heeft uitgesproken besloten provinciale staten vandaag unaniem het hele burgerinitiatief opnieuw te bespreken.

Bij de oorspronkelijke behandeling in de Staten werd slechts het advies van GS behandeld, en niet het voorstel van de indieners van het burgerinitiatief, tot teleurstelling van de SP. De meerderheid van de Staten volgde GS, het gevolg was dat het Initiatief, ondertekend door 7084 kiesgerechtigde Overijsselaren niet juist behandeld is. Het bezwaar dat werd aangetekend door Stichting VROM?, na het onjuist behandelen door de Staten, was dan ook heel logisch.

SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: “Gelukkig laten de burgers zich niet met een kluitje in het riet sturen en hebben ze het gevecht aangegaan, en gewonnen. Door die vasthoudendheid gaan we eindelijk het burgerinitiatief op een juiste manier behandelen!”

U bent hier