h

CDA gestart met anti-natuur campagne

15 februari 2012

CDA gestart met anti-natuur campagne

Oppositiepartijen PvdA, SP, D66 en GroenLinks in Provinciale Staten komen in opstand tegen de anti-natuurcampagne van het CDA in Overijssel. Het CDA maakt gebruik van de kille wind die er landelijk waait met betrekking tot natuur (o.a. 70% bezuinigingen) en doet daar in onze provincie nog een schepje bovenop. PvdA, SP, D66 en GroenLinks beginnen het zat te worden.

Zo is het CDA in Tubbergen bezig krokodillentranen te verzamelen van agrariërs en de boerenlobbyorganisatie LTO die ‘last hebben van de natuur’. Gedeputeerde Maij moest in Reutum wederom luisteren naar hoe verschrikkelijk de natuur wel niet is. Het CDA kweekt hierbij een klimaat waarin ze natuur wegzetten als grote boosdoener waartegen de agrarische industrie beschermd moet worden.
Sybren Gerlofsma, SP Statenlid: “De blijvende starre houding van het CDA is onbegrijpelijk en geeft er blijk van dat ze het zicht op de samenleving volledig kwijt is.”

Het College van Gedeputeerde Staten heeft vorige week een persbericht doen uitgaan wat het groene imago van onder andere het CDA weer op moet krikken. Ze schermen hierbij met beleid uit de vorige Statenperiode. De komende maanden wordt de herijking van de Ecologische Hoofdstructuur besproken door Provinciale Staten. Oppositiepartijen PvdA, SP, D66 en GroenLinks nodigen burgers uit mee te kijken en zelf vast te stellen dat de natuur in Overijssel wel degelijk wordt aangetast door het nieuwe beleid. Daarbij zullen wij uitdrukkelijk in gaan op het bij het CDA verweesde stiefkindje 'rentmeesterschap', en laten zien dat het belang van de Overijsselse burger verder rijkt dan lokaal landbouwbelang.

Landelijk zegt het CDA een nieuwe koers te zijn ingeslagen. Hier zouden ze zich meer gaan richten op zorg voor de eigen leefomgeving en niet alleen maar boerenbelangen verdedigen. Vooralsnog lijkt hier geen sprake van te zijn.

U bent hier