h

SP tegen extra miljoenen vliegveld Twente

7 maart 2012

SP tegen extra miljoenen vliegveld Twente

tegenvliegvelddemo
De SP in de Provinciale Staten van Overijssel heeft tegen het voorstel gestemd om extra miljoenen uit te geven voor historische plankosten van de luchthaven Twente. De SP vindt dat dergelijke kosten door de toekomstige exploitant van het vliegveld moeten worden gedragen, en niet met belastinggeld moeten worden betaald.

Een meerderheid in de Provinciale Staten was er wel voorstander van om de extra uitgaven van 6,5 miljoen -feitelijk een vorm van subsidie aan de luchthaven-, tot spijt van de SP. Omdat ook op de grondexploitatie forse verliezen zijn gemaakt is de Provincie in totaal bijna twaalf miljoen kwijt aan het vliegveld: nog voor het eerste vliegtuig geland is.

ffklllSP-fractievoorzitter Frank Futselaar: "Het wordt steeds duidelijker dat het vliegveld Twente een bodemloze put gaat zijn. De fundamenten van het plan blijken te rusten op financieel drijfzand". De SP pleit ervoor om te stoppen met het vliegveld nu de verliezen nog beperkt zijn.

Blij verrast was de SP door het feit dat de fractie van de PvdA zich nu ook tegen het voorstel heeft gekeerd. Futselaar: "Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedraaid. Wij heten de PvdA van harte welkom in het kamp van de realisten".

U bent hier