h

kwart miljard voor asfalt dat niemand wil

12 juli 2012

kwart miljard voor asfalt dat niemand wil

n340

De Statenfractie van de SP in Overijssel heeft vanavond tegen het voorstel gestemd om de N340 en N48 aan te passen voor een totaalbedrag van een kwart miljard euro. De SP is van mening dat het plan niet genoeg bijdraagt aan de veiligheid, doorstroming en leefbaarheid in het gebied om deze investering te rechtvaardigen. Het plan dreigt de leefbaarheid in sommige gevallen zelfs ernstig te verslechteren.

De SP vindt het in deze tijden van bezuinigingen onvoorstelbaar om meer dan een kwart miljard in een project te steken dat uitgaat van een verkeersgroei die nog lang niet, en misschien wel nooit, aan de orde is. En waarvoor er ook veel weerstand is bij omwonenden. Opmerkelijk is ook dat de gehele oppositie in Provinciale Staten, die doorgaans verdeeld is, tegen het voorstel heeft gestemd. Volgens de SP is dit tekenend voor het gebrek aan draagvlak voor het voorstel, dat slechts door de smalle coalitiemeerderheid wordt gesteund.

mbklllSP-Statenlid Marianne Breedijk: "Dit is eigenlijk een weg die niemand wil. Zelfs de coalitiepartijen zijn er niet echt enthousiast over. Maar ze durven het plan niet op zijn merites te beoordelen waardoor ze misschien af zouden moeten wijken van hun eigen coalitieprogramma. Ondanks de vele nadelen, de weinige voordelen, de protesten uit het gebied en niet in de laatste plaats de torenhoge kosten. Dit is echt een schoolvoorbeeld van kortzichtig bestuur met zelfgekozen oogkleppen."

U bent hier