h

Blijft de bus in regio IJsselmond?

18 september 2012

Blijft de bus in regio IJsselmond?

Hoe gaat het openbaar vervoer in de regio IJsselmond er vanaf 8 december 2012 uitzien? Dat is nu, tweeënhalve maand van tevoren, nog steeds niet duidelijk. De chauffeurs van de huidige concessiehouder, Connexxion, weten niet of er straks nog werk voor hen is. En de reizigers verkeren in onzekerheid of hun abonnement vanaf december nog wel bruikbaar is.

Al tweemaal hebben de provincies Overijssel en Flevoland de concessie aanbesteed maar beide keren bleken de inschrijvers boven het beschikbare budget te zitten. De provincies zijn nu bezig met een derde aanbesteding maar die komt niet op tijd omdat de huidige concessie al op 8 december 2012 afloopt. De provincies praten daarom met Connexxion over een verlenging van de huidige concessie van een jaar.

mbklllSP Statenlid Marianne Breedijk: “We weten nog steeds niet of de verlengde concessie min of meer dezelfde dienstregeling zal zijn of dat er ook buslijnen gaan verdwijnen. En wat dat dan voor gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid bij Connexxion en voor de reizigers.“ De SP wil graag zo snel mogelijk duidelijkheid voor PS, voor de chauffeurs en voor de reizigers en stelt daarom woensdag 19 september, tijdens de Statenvergadering, mondelinge vragen aan Gedeputeerde Staten hierover.

U bent hier