h

SP in Ov: biebs in Hof van twente blijven open

13 november 2012

SP in Ov: biebs in Hof van twente blijven open

Op basis van een oproep van de SP hebben de kinderen van basisscholen OBS de Zwaluw in Markelo en de OLVrouweschool in Bentelo actie gevoerd voor het open houden van de huidige bibliotheekfilialen in de Hof van Twente. De kinderen hebben prachtige tekeningen gemaakt, waarin zij aangaven waarom zij vinden dat de bibliotheek zo belangrijk is.

SP raadslid Sandra Schrooyen heeft deze tekeningen tijdens de begrotingsvergadering overhandigd aan wethouder van Zwanenburg, om nogmaals te benadrukken dat ook onze jeugd niet zonder de bieb kan. Gelukkig is er vanwege een meevaller door de gemeenteraad toch budget gevonden voor de bibliotheek. Hierdoor kan de bibliotheek de plannen doorzetten zoals voorgesteld en zijn de filialen in Markelo en Diepenheim vooralsnog veilig gesteld. De SP is blij met dit resultaat en zal de verdere voortgang en uitvoering van de plannen kritisch volgen.

Aan alle kinderen en scholen die hebben meegedaan aan de actie: hartelijk bedankt voor jullie inzet en gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

U bent hier