h

Farshad Bashir: niet alleen in weg maar ook in binnenvaart en spoor investeren!

16 april 2013

Farshad Bashir: niet alleen in weg maar ook in binnenvaart en spoor investeren!

fbinborne
foto RONA

Vrijdag 12 april was SP Tweede-Kamerlid Farshad Bashir samen met enkele andere Tweede-Kamerleden op uitnodiging van RONA (Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking) op werkbezoek in o.a. Twente. Van Hengelo tot aan Velp hebben ze locaties bekeken langs de spoorlijnen waarover nu al goederentreinen rijden.

Er zijn echter plannen om het aantal goederentreinen over deze lijnen nog verder toe te laten nemen, onder andere in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoor maar ook om de haven van Rotterdam beter te kunnen bedienen. De overlast voor mensen en de schade aan huizen is op sommige plekken nu al groot dus is er breed verzet tegen een toename van het aantal goederentreinen. Net als RONA voert de SP al jaren actie tegen deze plannen: de acties 'Laat de goederentrein varen' en 'Meldpunt RoodSein'. Doel van de acties is om de alternatieven zoals goederenvervoer over water en doortrekken van de Betuwelijn eerst te benutten. Komende maanden worden er beslissingen genomen door de Tweede Kamer over de toename van het goederenvervoer over spoor.

Tweets van Farshad tijdens het bezoek:
‏@FarshadBashir
Vandaag op werkbezoek in Oost-Nederland. Goederenvervoer (waaronder gevaarlijke stoffen) gaat hier dwars door woonkernen... Bewoners boos!

‏@FarshadBashir
SP: niet alleen in weg maar ook in binnenvaart en spoor investeren: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-A-79.html … MAAR GELD NU VERDWENEN: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21473987/__Oppositie_is_investeringen...

U bent hier