h

OV-bezuinigingen onaanvaardbaar

13 november 2013

OV-bezuinigingen onaanvaardbaar

 

De provinciale fractie van de SP heeft zich in de Staten verzet tegen de bezuinigingen op het busvervoer in Overijssel. Volgens de SP zijn deze bezuinigingen desastreus voor bewoners van dunbevolkte gebieden, die straks geen openbaar vervoer meer overhouden.

In de begroting wordt een forse bezuiniging ingevoerd op het openbaar vervoer, zonder dat daar eerst in de staten debat over is gevoerd. De recente opheffing van lijn 141 is wat dat betreft  een voorloper op wat er verder nog gaat komen.  

 

SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: “In onze provincie zijn mensen die niet over alternatieven voor openbaar vervoer beschikken, zoals scholieren, studenten en ouderen. Er dreigt leegloop van jonge mensen in gebieden die nu al kampen met krimpmaatregelen. Verder bezuinigen op openbaar vervoer is dan onverantwoord en asociaal.”

Omdat de Staten niet wilden afzien van de OV-bezuiniging, heeft de SP tegen de begroting gestemd. Futselaar: “Deze strijd is nog lang niet gestreden. Wij zullen ons samen met bewoners en reizigers verzetten tegen het opheffen van buslijnen en het verhogen van prijzen.”

U bent hier