h

buslijn 40 moet behouden blijven

4 februari 2014

buslijn 40 moet behouden blijven

De statenfractie van de SP is fel tegenstander van de opheffing van buslijn 40 tussen Zwolle en Steenwijk. De opheffing van de lijn zou betekenen dat het erg lastig wordt voor werknemers van de sociale werkvoorziening WEZO in Zwolle om naar hun werk te komen. De SP zal in de commissievergadering komende woensdag vragen stellen over de kwestie.

 

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben aangegeven te willen bezuinigen op het openbaar vervoer, bijvoorbeeld door buslijnen te schrappen die parallel lopen aan spoorlijnen zoals buslijn 40. Op welke lijnen exact bezuinigd gaat worden is nog niet duidelijk omdat –zeer tegen de zin van de SP- de inhoudelijke discussie hierover steeds wordt uitgesteld.

SP-statenlid Marianne Breedijk: “De onzekerheid over welke lijnen gaan verdwijnen zorgt voor grote onrust in de provincie, zoals onder de chauffeurs maar nu ook onder medewerkers van de WEZO. Buslijn 40 zorgt voor een cruciale verbinding tussen de Zwolse binnenstad en het bedrijventerrein Hessenpoort en is van belang voor de economische ontwikkeling van de stad. Omdat ook de regiotaxi wegbezuinigd dreigt te worden, kunnen deze medewerkers straks geen kant op.”

Wat de SP betreft gaat de bezuiniging op openbaar vervoer helemaal niet door. Breedijk: “We zouden moeten inzetten om juist meer mensen in het openbaar vervoer te krijgen, niet om delen van de provincie onbereikbaar te maken voor mensen. Wij zullen ons in de staten sterk maken voor het behoud en de verbetering van het openbaar vervoer. Lijn 40 laat ook weer goed zien hoe groot het belang van regionale lijnen is.”

 

U bent hier