h

SP stemt tegen Faunabeheerplan

10 september 2014

SP stemt tegen Faunabeheerplan

In de Statenvergadering is het Faunabeheerplan aan de orde. Het voorstel zorgt voor veel opschudding. Vooral het plan over ganzenbestrijding valt niet in goede aarde bij velen.

Fractievoorzitter Frank Futselaar:

"Wij zijn een verdeelde provincie. Verdeeld tussen landbouwbelangen en natuurbelangen, die dikwijls botsen. Die verdeeldheid vindt weerslag in belangerorganisaties, LTO, natuurorganisaties. Die verdeeldheid is terug te vinden in deze staten, die je dikwijls, één op één de stellingen van deze organisaties kunt horen innemen.
Bij dergelijke verdeeldheid kun je twee dingen doen. Je kunt je stellingen betrekken, of je kunt elkaar opzoeken. Dat laatste is gedaan in het pact Samen werkt beter: dat een compromistekst is, en dus pijn doet, aan beide kanten. Ook bij mijn partij.
Bij dit faunabeheerplan zijn de stellingen weer volop betrokken. Een compromis is hierbij niet behaald. En de kleur van het Overijsselse bestuur is dan ook vollop zichtbaar in de uitkomst: een uitgesproken eenzijdig landbouwbelang komt naar voren. Met dit voorstel wordt Overijssel, waar het gaat om ganzenbestrijding, de meest extreme provincie in het land: geen enkele winterrustbeperking. Dat is voor ons niet acceptabel.
Wie met een voorstel komt dat een eenzijdig belang vertegenwoordigd, voedt daarmee zelf het verzet tegen dat voorstel. Mijn fractie heeft dan ook geen andere keus dan tegenstemmen."

Reactie toevoegen

U bent hier