h

SP dringt aan op directe maatregelen voor veiligheid op de N36

2 januari 2015

SP dringt aan op directe maatregelen voor veiligheid op de N36

Op 1 januari 2015 vond opnieuw een ernstig ongeluk plaats op de N36, dit keer bij Vriezenveen. Er is door allerlei partijen de afgelopen jaren herhaaldelijk aandacht gevraagd voor de onveiligheid op deze weg maar tot op heden zijn er nog geen maatregelen genomen die de veiligheid op korte termijn verbeteren.

In antwoord op schriftelijke vragen van de VVD in juni 2014 heeft GS aangegeven dat er door het ministerie geld beschikbaar is gesteld om een aantal veiligheidsknelpunten op de N36 aan te pakken.

SP Statenlid, Marianne Breedijk: "Er blijven maar ernstige ongelukken gebeuren op de N36. Er is een aantal maatregelen gepland maar in afwachting daarvan moet er echt ook nu al iets gebeuren zoals het eventueel tijdelijk verlagen van de maximum snelheid naar 80 km/uur. In ieder geval totdat de geplande maatregelen genomen zijn en het veilig is om de snelheid weer op 100 km/uur te brengen. Als provincie moeten we daar samen met de Regio Twente nu nogmaals bij de minister op aandringen."

De SP-fractie heeft de volgende vragen aan Gedeputeerde Staten van Overijssel gesteld:

  1. Weet u of kunt u voor ons nagaan op welke termijn deze knelpunten daadwerkelijk worden aangepakt?
  2. Bent u het met mij eens dat, gezien het aantal ernstige ongelukken, het in afwachting daarvan goed zou zijn om ook direct maatregelen te treffen om de veiligheid te verbeteren en daarmee hopelijk nieuwe ongelukken te voorkomen?
  3. Kunt u er, samen met de Regio Twente, bij de minister op aandringen om in afwachting van de aanpak van die knelpunten zo snel mogelijk ook tijdelijke maatregelen te nemen zoals het verlagen van de snelheid naar 80 km/uur? Zo nee, waarom niet?

U bent hier