h

Eric Smaling stelt vragen over incident Urenco

31 augustus 2015

Eric Smaling stelt vragen over incident Urenco

Donderdag 27 augustus heeft er een incident plaatsgevonden in een productiehal van Urenco in Almelo. Eric Smaling, Tweede Kamerlid voor de SP, heeft hier vragen over gesteld aan minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen.

Bij het incident is licht radioactief materiaal in de ventilatiesystemen op het dak van verrijkingsfabriek SP5 terechtgekomen. Urenco heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze aanleiding en de productiehal waar het incident plaatsvond is uit bedrijf genomen. Al op de dag van het incident stelt Urenco dat de verhoogde radioactiviteit geen bedreiging vormt voor de medewerkers of de omgeving. Smaling wil weten hoeveel werknemers zijn blootgesteld aan radioactief materiaal en hoe de (na)zorg is geregeld. Ook vraagt hij aan de minister hoe Urenco zo snel tot de conclusie komt dat de verhoogde radioactiviteit geen bedreiging vormt en hij wil weten of er een onafhankelijke inspectie betrokken wordt bij het onderzoek.

Reactie toevoegen

U bent hier