h

SP wil dat provincie zich inzet voor goede inpassing spoorkruising Zwolle

12 september 2015

SP wil dat provincie zich inzet voor goede inpassing spoorkruising Zwolle

Afgelopen woensdag werd de motie waarin de SP en de PvdA Gedeputeerde Staten opriepen om te zorgen voor een goede ruimtelijke inpassing van de nieuwe spoorkruising in Zwolle unaniem aangenomen. Voor de kruising tussen Zwolle en Herfte zijn drie varianten in beeld die elk een grote impact hebben voor Zwolle. Met name de vorm en de plek (de ruimtelijke inpassing) van de vrije kruising hebben veel gevolgen. Deze gevolgen moeten worden afgewogen tegen de voordelen voor de reistijd.

In 2009/2010 is door Prorail het Project ZwolleSpoort gestart om verschillende knelpunten in en rond het station Zwolle in samenhang aan te pakken. In december 2013 heeft staatssecretaris Mansveld besloten om in te zetten op een alternatief waarmee alle vervoerambities worden ingevuld en tevens doorgroeimogelijkheden voor de langere termijn behouden blijven. Hierbij gaat het onder andere om een uitbreiding van twee naar vier sporen met vrije kruising tussen de spoorlijnen Zwolle-Meppel en Zwolle-Emmen.

Reactie toevoegen

U bent hier