h

De SP is positief over het schrappen van de proef met giftig vliegas in zoutcavernes

14 december 2015

De SP is positief over het schrappen van de proef met giftig vliegas in zoutcavernes

Foto: Paulien Wilkinson

De SP is blij met het besluit van AkzoNobel af te zien van het gebruik van vliegas voor de stabilisatie van potentieel instabiele zoutcavernes. Samen met andere partijen en bezorgde burgers heeft de SP zich de afgelopen maanden ingezet om de proef met giftig vliegas te voorkomen.

Afgelopen zaterdag nog stond de actiegroep 'Geen Afval in Twentse Bodem' in het centrum van Enschede om handtekeningen te verzamelen. De petitie is inmiddels al meer dan 1000 keer getekend en dit aantal liep nog steeds snel op. “Deze proef die AkzoNobel in samenwerking met Twence wilde uitvoeren zou onaanvaardbare risico's met zich mee hebben gebracht voor het milieu en de volksgezondheid, zegt William van den Heuvel, SP fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel. Het is goed dat AkzoNobel nu gaat kijken naar kijken naar alternatieven zonder gif waar wel draagvlak voor is ”

Reactie toevoegen

U bent hier