h

Burgerinitiatief: STOP injectie afvalwater Twente

4 januari 2016

Burgerinitiatief: STOP injectie afvalwater Twente

Uit nieuw onderzoek blijkt dat 60% van de injectieputten die door de NAM wordt gebruikt om afvalwater in de bodem op te slaan een toenemend gevaar vormt voor mens en natuur. Een aantal bezorgde Twentenaren is daarom in actie gekomen tegen de injectie van afvalwater in de bodem van Twente. Middels een petitie wil de onlangs opgerichte stuurgroep het maatschappelijke standpunt van de Twentenaren duidelijk maken om zodoende de mogelijk in 2016 te hervatten afvalwaterinjecties definitief te
stoppen.

Onder het motto “ Kom op Twente...laat je horen!” wordt er vanaf januari 2016 een brede actie ontketend. Deze actie moet leiden tot het intrekken van de vergunning voor het injecteren en de opdracht om te kijken naar andere mogelijke oplossingen, zoals het zuiveren van het afvalwater of het stoppen van de oliewinning in het Drentse Schoonebeek. Met deze laatste mogelijkheid zou Nederland zeker bijdragen aan de wereldwijde afspraken welke tijdens de laatste klimaattop in Parijs zijn gemaakt: vermindering van fossiele brandstoftoepassing om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan.

Teken de petitie op www.stopafvalwatertwente.nl

Reactie toevoegen

U bent hier