h

Toch onderzoek GGD naar gezondheidsrisico's geitenhouderijen

8 november 2017

Toch onderzoek GGD naar gezondheidsrisico's geitenhouderijen

Foto: BrammertGeerling

Na er lang omheen draaien heeft gedeputeerde Maij uiteindelijk een GGD onderzoek naar de gezondheidsrisico's van geitenhouderijen toegezegd.

Verschillende partijen waaronder de SP stelden woensdag vragen naar aanleiding van berichtgeving van RTV Oost. Deze melde grote gezondheidsrisico's voor mensen die binnen een straal van 2 kilometer van een geitenhouderij wonen. De gedeputeerde bleef erbij dat de risico's kleiner zijn dan wetenschappers tegen RTV Oost melden. Na druk van verschillende fracties en een aangekondigte motie van SP-Statenlid Henriette Klein Bleumink zegde gedeputeerde Maij alsnog een onderzoek door de GGD toe. Een stop op de uitbreiding van geitenhouderijen vinden de coalitiepartijen niet nodig. De SP pleit hier wel voor en zal dit opnieuw aankaarten zodra aanvullende gegevens over de volksgezondheid bekent zijn.

Bekijk het interview van Henriette met RTV Oost (vanaf 02:23)

 

U bent hier