h

SP stelt vragen over vergunning megastal Almelo

4 december 2017

SP stelt vragen over vergunning megastal Almelo

De SP heeft vragen gestelt over het verlenen van een vergunning voor een megastal aan de Schout Doddestraat 60 nabij Almelo voor ruim 19.000 varkens

De stal is gepland in een gebied dat vorig jaar door de provincie gekocht is van de gemeente Almelo. Die wil het gebied gebruiken om boeren die elders moeten vertrekken te vestigen. De gemeente Almelo zou bij de verkoop hebben aangegeven dat er geen intensieve veehouderij mag plaatsvinden in en rond het gebied. In het verleden is bewust gekozen geen intensieve veehouderij toe te staan in verband met overlast voor ondermeer Aadorp. De lokale politiek is inmiddels verweer gekomen tegen dit plan. De SP vraagt zich af waarom de provincie hier gezien de historie een vergunning voor wil afgeven. SP Overijssel is tegen het bouwen van megastallen in onze provincie en dringt er tijdens de Statenvergadering van 13 december op aan hier geen vergunning voor te verlenen.

U bent hier